gipszkiöntő sablon

Gipszkiöntő sablonnal otthon készülhet a fal, plafon dísze

A gipszkiöntő sablonjainkból megalkothatja az otthona saját készítésű stukkó díszeit. A díszeken spórolhat, miközben egy kreatív hobbinak is hódolhat.

A stukkó klasszikus díszítőelem, ami az épületdíszítés egyik, régóta használatban lévő eszköze. A stukkó a barokk stílus jellegzetes díszítőeleme, de ma is előszeretettel alkalmazzák, elsősorban belső terek dekorálására.

Öntse ki gipszből!

A díszeket meg lehet vásárolni kész formában, de saját kezűleg, otthon is elő lehet állítani. Gondoljon csak a karácsonyfa díszeket formázó gipszkiöntőkre, amiknek a használatát még egy gyermek is könnyedén el tudja sajátítani. Nem érdemes több ezer forintot költeni egyetlen díszre, amikor ugyanekkora összegért rendelhet egyetlen sablont is. A gipszkiöntő sablonnal végtelen számú gipsz díszt tud otthon előállítani akár a családtagok bevonásával.

A modern lakberendezésben mindenki a saját ízlése, kreativitása, ötletei alapján alakíthatja ki a személyes tereit és azok berendezését. A gipszdíszekből készülhet minimalista vagy éppen gazdagon díszített enteriőr is. A díszeket kombinálhatja színes vagy meleg fényű LED égősorokkal is, megteremtve a hangulatos otthon kiegészítőit.

A gipsz díszek kettő típusa a díszléc és a rozetta, de sablontól függően készülhet ornamentikus sarokdísz, oszlopdísz, keret is a falakra, plafonra.

Olcsó és dekoratív

A gipszöntést nem lehet elrontani, szinte gyerekjáték a gipsz és víz keverékéből álló anyag és a forma használata. Csupán néhány jó tanácsot kell megfogadni és minden alkalommal tökéletes dísz kerül ki a sablonokból.

A gipsz és a víz aránya akkor ideális, ha tejfölszerű massza készül, se nem túl folyós, se nem túl szilárd. Az öntés és keverés lassú tempóban történjen, így elkerülhető a légbuborék kialakulása.  A kész gipsszel gyorsan kell dolgozni, mert a gipsz is gyorsan megköt.

A kötési idő előtt ne ütögesse a formát, mert a dísz eltörhet, nem kapja meg a végső alakját.

A kiborítás után is adni kell időt a gipszformának, hogy maradéktalanul megszáradjon, csak ezután lehet a végső, kijelölt helyére rögzíteni.


Nyomtatás   E-mail

Vállalkozásunk épületszobrászathoz, kerítésépítéshez és térburkoláshoz szükséges beton és gipsz díszítő elemek sablonjainak kivitelezésével és forgalmazásával foglalkozik.

 

Szabó István Egyéni vállalkozó

Adószám: 66740580-2-27
Nyilvántartási szám: 38404896
Számlaszám: HU1202 3101-0164 2790-0010 0004
SWIFT: UBRTHUHB

 

Elérhetőségek

2481 Velence, Tópart utca 2.

+36-20-3992-407

+36-20-9470-607

szabosablon@gmail.com

H - P: 7:00 - 15:00

Helyszíni vásárlás csak előzetes telefonos egyeztetés alapján.